Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Yesterday | 2019 | Komedie/Muziek

18 september 2020 : 20:30 - 22:30

€ 5,00

Opnieuw een heerlijke romantische komedie van Scenarist Richard Curtis die ook verantwoordelijk was voor de kaskrakers Four Weddings and a Funeral (1994), Notting Hill (1999) en Love Actually (2003).

‘Yesterday’ gaat over Jack Malik (Himesh Patel), een singer-songwriter uit een klein dorpje in Engeland. Zijn droom om beroemd te worden is snel aan het vervagen, ondanks de steun die hij krijgt van zijn beste vriendin Ellie (Lily James). Na een busongeluk en een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker in een wereld waarin The Beatles nooit hebben bestaan. Dankzij de ijzersterke liedjes van The Beatles die Jack als enige op de wereld kent, krijgt hij een tweede kans op succes.

Zonder dat Google hem kan helpen moet Jack de akkoorden en teksten van het Beatles-repertoire uit zijn geheugen opdiepen. Dat levert de nodige hoofdbrekens op, vooral bij ‘Eleanor Rigby’. Want wat was er ook alweer met die sokken?

De liedjes van The Beatles blijken tijdloos genoeg om de wereld opnieuw te veroveren. Jack Malik wordt een ster. Dat hij die status bereikt met andermans werk knaagt aan hem. Vooral als de muziekindustrie zich er tegenaan bemoeit. Muzikant Ed Sheeran – zichzelf sympathiek op de hak nemend – suggereert ‘Hey Jude’ te veranderen in het zogenaamd eigentijdser klinkende ‘Hey Dude’. Toegegeven: het is allemaal vergezocht, maar de makers komen er mee weg. Zoals John Lennon al zong: Imagine

Duur: 117 min.

Kijkwijzer- 9 Created with Sketch.
kijkwijzer-eng Created with Sketch.
kijkwijzer-groftaalgebruik Created with Sketch.

Gegevens

Datum:
18 september 2020
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Bekijk de site van Locatie