Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Three Identical Strangers | 2018 | Docu

4 september 2020 : 20:30 - 22:00

€ 5,00

‘Het is extra interessant wanneer ogenschijnlijk keurige mensen slechte dingen doen.’ Regisseur Tim Wardle

Wanneer Robert Shafran begin jaren tachtig nietsvermoedend zijn nieuwe school binnenloopt, wordt hij daar voor volstrekt iemand anders aangezien. Niet zo vreemd, want op diezelfde school blijkt zijn identieke tweelingbroer rond te lopen. Klinkt als een absurd toeval? Niet veel later blijkt er ook nog een derde broer in het spel. En dat terwijl geen van de broers überhaupt van elkaars bestaan afweet. Het verhaal wordt breed opgepikt door Amerikaanse media en de broers staan even in het middelpunt van de belangstelling. Wat het nieuws destijds niet haalde: de uiterst sinistere geschiedenis die schuilging achter hun scheiding.

Wardle hapte direct toe toen dit verhaal op zijn bureau belandde, vertelt hij: ‘Ik werkte als ‘ideeënman’ voor een productiebedrijf. De meeste verhalen die je daar tegenkomt zijn al talloze malen verteld. Maar toen zag ik het verhaal van de broers: uitstekende human interest, maar het stelde mij ook in staat om grotere thema’s als vrije wil, nature versus nurture en lotsbestemming te onderzoeken.’

Three Identical Strangers is een onrustbarende en droeve film over de menselijke fascinatie voor het meerlingschap. Voer voor psychologen, ethici en complotdenkers.

 

Duur: 96 min. 

kijkwijzer-AL Created with Sketch.

Duur: ??? min.

kijkwijzer-AL Created with Sketch.
kijkwijzer-groftaalgebruik Created with Sketch.
kijkwijzer-seks Created with Sketch.
kijkwijzer-eng Created with Sketch.

Gegevens

Datum:
4 september 2020
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Site:
dendollywood.nl