Laden Films

« Alle Films

The Florida Project | 2017 | Drama

13 november : 20:30 - 22:30

€ 5,00

De Amerikaanse regisseur Sean Baker verdiept zich met The Florida Project in een ander Amerika. De kijker valt binnen in de werekd van de zesjarige Moonee die samen met haar jonge moeder in een pimpelpaars geverfd motel woont in Orlando (Florida). Het magische pretpark Disney World aan de overkant kent ze alleen van horen zeggen.

Baker kiest ervoor om deze wereld van ongelijkheid te laten zien vanuit het perspectief van de kinderen. Er wordt vaak gekozen voor een laag camerastandpunt en in sommige scènes laat hij bewust niet zien wat de volwassenen doen door de camera bij Moonee te houden. De gekozen stijl heeft bijna wat weg van een documentaire, mede dankzij het natuurlijke spel van de acteurs. Brooklynn Prince is ontwapenend als de kleine Moonee.

The Florida Project is verrassend en meeslepend. Hij vervalt nergens in clichés en blijft wrang maar puur. Juist de natuurlijke ontwikkeling van de omstandigheden zorgt ervoor dat het authentiek blijft aanvoelen. Er gebeurt misschien niet veel, maar de film houdt op briljante wijze een maatschappelijke spiegel voor zonder ooit met een moralistisch vingertje te zwaaien over de mogelijke oplossingen. Die zijn er in het echte leven namelijk ook niet altijd.

Duur: 111 min.

kijkwijzer-12 Created with Sketch.
kijkwijzer-geweld Created with Sketch.
kijkwijzer-groftaalgebruik Created with Sketch.

Gegevens

Datum:
13 november
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Site:
dendollywood.nl