Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

The Duke | 2022 | Komedie /Drama

16 juni 2023 : 20:30 - 22:15

€ 5,00

Kempton Burton was in 1961 60 jaar toen hij als taxichauffeur een portret van Goya van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen stal. Tot op de dag vandaag is dat de enige diefstal ooit uit het museum. De eisen van Bunton waren overigens heel duidelijk. Alle ouderen moeten gratis televisie krijgen van de overheid. Als dat gebeurt, dan krijgt het museum haar schilderij terug.

Soms is een waargebeurd verhaal vreemder dan het gekste wat je kan bedenken en ligt een verfilming voor de hand. Zo ook dit verhaal over een excentriekeling die een kostbaar schilderij kidnapt. De regie ligt in de vaardige handen van veteraan Roger Michell, bekend van onder andere Notting Hill, die niet lang na voltooiing overleed. Met Jim Broadbent en Helen Mirren als getrouwd stel tegen wil en dank kan het simpelweg niet falen.

The Duke is zo’n film met een sociaal hart waarin een charmante stumper held kan worden.” ★★★★ – De Volkskrant

The Duke is een hartverwarmende film, over een onwaarschijnlijke underdog die een ongelofelijke stunt uithaalt en daarmee de voorpagina’s van alle Engelse kranten haalt.” ★★★★ – Cinemagazine

Duur: 96 min.

kijkwijzer-ALCreated with Sketch.
kijkwijzer-discriminatieCreated with Sketch.

Gegevens

Datum:
16 juni 2023
Tijd:
20:30 - 22:15
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Bekijk de site van Locatie