Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

The Biggest Little Farm | 2018 | Documentaire

8 oktober 2021 : 20:30 - 22:00

€ 5,00

Met nabespreking over initiatieven in Den Dolder.

In 2011 besluiten John en Molly een poging te doen om hun droom te verwezenlijken. Het idee bestaat bij Molly al een tijd om een volledig duurzame boerderij te beginnen. Zonder geld en met minimale kennis van agricultuur, verlaten John en Molly de hectiek van Los Angeles en beginnen een boerderij op een uiterst moeilijk en droog terrein in Californië. John legde hun strubbelingen vast op camera. Zeven jaar lang heeft hij gefilmd hoe hun Apricot Lane Farms telkens weer voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Het resultaat is een uiterst inspirerende en ontroerende reflectie op landbouw, natuur en het welzijn van de gehele planeet.

Het dorre land wordt volgens een ingenieus systeem bebouwd en met de komst van varkens, eenden en kippen wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen, maar ontdekken ook dat de kracht van de natuur de remedie kan zijn bij het bestrijden van diverse plagen, waardoor pesticides overbodig zijn.

Kom daar nog maar eens om tegenwoordig: een klimaatdocu met een optimistische boodschap. The Biggest Little Farm van John Chester is die zeldzame film. Zowel de ­maker als zijn film is op een heel Amerikaanse manier hoopvol – een beetje gelikt, tegen het onuitstaanbare aan, en toch ook heel aanstekelijk.

Het Parool: Docu The Biggest Little Farm is een lesje idealisme.

De Filmrecensent: The Biggest Little Farm is een uiterst persoonlijk document welke ons bewustzijn van de kwetsbaarheid van de natuur zal doen vergroten.

Duur: 92 min.

Kijkwijzer- 9Created with Sketch.
kijkwijzer-engCreated with Sketch.

Gegevens

Datum:
8 oktober 2021
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Bekijk de site van Locatie