Laden Films

« Alle Films

Shadow Game | 2021 | Docu

2 december : 20:30 - 22:00

€ 5,00

Regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel volgen voor hun transmediale project drie jaar lang een aantal minderjarige jongens die, afkomstig uit door armoede en oorlog geteisterde landen als Pakistan, Afghanistan, Irak en Syrië proberen onderdak te vinden in het veilige Europa. Sommigen zijn al jarenlang onderweg, verstrikt in een barre werkelijkheid die zij niet hadden voorzien.

Ze trekken dwars door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. Waarbij zij besneeuwde landschappen en mijnenvelden doorkruisen en altijd weer te maken krijgen met agressieve grenspolitie. Omdat Europa de grenzen heeft gesloten, zijn de risico’s zeer groot. Hoe ontwikkelt een kind zich onder zulke extreme omstandigheden tot jongvolwassene? En hoe vormt je identiteit zich als je elke dag moet zien te overleven? Een van hun voornaamste reddingsboeien is hun telefoon, waarmee ze contact houden met het thuisfront en ook een deel van het materiaal voor deze film filmden.

Meer informatie over dit transmediale project vind je hier. Behalve deze film zijn er ook fotoreportages, een daadwerkelijke game en korte documentaires.

Duur: 90 min.

Kijkwijzer- 9 Created with Sketch.
kijkwijzer-eng Created with Sketch.

Gegevens

Datum:
2 december
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Bekijk de site van Locatie