Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Rocketman | 2019 | Drama/Bio

27 november 2020 : 20:30 - 22:30

€ 5,00

Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Elton John in de bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasie gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière. In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij die worden gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur. 

In veel recensies wordt Rocketman vergeleken met de megahit Bohemian Rhapsody. Rocketman lijkt het op alle punten te winnen. Rocketman is ambitieuzer, gedurfder, gevarieerder, inventiever en vooral explicieter. Werd het homoseksuele liefdesleven van Mercury zonder het tonen van echte vrijscènes enigszins weggemoffeld in Bohemian Rhapsody, in Rocketman is daar geen sprake van. Wat muziekspektakel betreft durft Rocketman ook veel meer dan Bohemian Rhapsody. Regisseur Fletcher is veel vindingrijker met het plaatsen van de muziek in dit turbulente levensverhaal. Het is beter gedoseerd en dramatisch veel functioneler.

Rocketman is opgezet als een raamvertelling, waarbij de zanger in een therapiesessie terugblikt op zijn leven. De film begint met de opsomming van zijn verslavingen: drank, drugs, medicijnen en seks. Het is een wonder dat John (72) nog in leven is, maar hij is inmiddels bijna dertig jaar clean. Zijn enige verslaving nu is shoppen.

Duur: 121 min.

kijkwijzer-12 Created with Sketch.
kijkwijzer-geweld Created with Sketch.
kijkwijzer-seks Created with Sketch.
kijkwijzer-discriminatieCreated with Sketch.
kijkwijzer-groftaalgebruik Created with Sketch.

Gegevens

Datum:
27 november 2020
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Site:
dendollywood.nl