Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Promising Young Woman | 2020 | Thriller/Drama

11 maart : 20:30 - 22:30

€ 5,00

Cassie had een veelbelovende toekomst tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een dubbelleven. Overdag is ze een charismatische, veelbelovende jonge vrouw, ’s nachts struint ze elke nachtclub af waar ze zich dronken voordoet om zich te laten oppikken door zogenaamd bezorgde mannen. Tot op een dag een onverwachte ontmoeting haar de kans geeft om haar verleden recht te zetten.

Promising Young Woman doet zich voor als een rasechte wraakfilm. Daarmee sluit de Engelse regisseur en scenarioschrijfster Emerald Fennell aan bij een lange rij films rond verkrachting en vergelding. Lange tijd was dat een wat morsig genre met overdreven veel aandacht voor seks en geweld, maar inmiddels zijn ‘rape and revenge’-films vaker feministisch dan vrouwonvriendelijk. Fennell, die ook actrice en televisiemaker is (ze speelde Camilla Parker Bowles in The Crown en produceerde seizoen 2 van de serie Killing Eve), kiest uiteraard voor de feministische route.

 

Vijf Oscarnominaties kreeg Promising Young Woman: voor beste film, beste actrice (Carey Mulligan), scenario, regie en montage

Duur: 113 min.

kijkwijzer-12 Created with Sketch.
kijkwijzer-geweld Created with Sketch.
kijkwijzer-eng Created with Sketch.
kijkwijzer-discriminatieCreated with Sketch.
kijkwijzer-drugs Created with Sketch.

Gegevens

Datum:
11 maart
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Bekijk de site van Locatie