Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

First Man | 2018 | Bio/Drama/Historie

1 november 2019 : 20:30 - 23:00

€ 5,00

FIRST MAN vertelt het meeslepende verhaal van de NASA-missie met het doel astronauten naar de maan te sturen en focust zich met name op Neil Armstrong (Ryan Gosling) in de periode van 1961 tot en met 1969. FIRST MAN is gebaseerd op het gelijknamige boek van James R. Hansen. De indringende film laat zien wat het Armstrong en de V.S. heeft gekost om één van de gevaarlijkste missies in de geschiedenis te laten slagen. 

Chazelle maakt geen epische ruimtevaartfilm, maar houdt tot de finale juist alles klein. De film gaat weliswaar over het lange traject van testvlucht tot maanlanding, maar we zien alles door de ogen van de koelbloedige Armstrong, wiens kalmte soms dicht tegen gevoelsarmoede aanligt.

Intussen laat de regisseur ons de uiterst riskante maanmissie en de al even gevaarlijke aanloop ernaartoe van dichtbij meemaken. Zonder weidse uitzichten, maar juist vanuit het beperkte gezichtsveld van deze pioniers, die zich op langgerekte bommen de ruimte in lieten schieten. Het zijn vooral die scènes die van First man een adembenemende ervaring maken.

“meesterlijke nieuwe film van Damien Chazelle” – NRC
“een adembenemende ervaring” – de Telegraaf
“een indrukwekkend schouwspel” – AD

Duur: 141 min.

kijkwijzer-6 Created with Sketch.
kijkwijzer-eng Created with Sketch.
kijkwijzer-groftaalgebruik Created with Sketch.

Duur: 141 min.

kijkwijzer-6 Created with Sketch.
kijkwijzer-eng Created with Sketch.
kijkwijzer-groftaalgebruik Created with Sketch.

Gegevens

Datum:
1 november 2019
Tijd:
20:30 - 23:00
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Website:
dendollywood.nl