Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Litte Women | 2019 | Drama

5 november 2021 : 20:30 - 22:45

€ 5,00

Met Little Women levert regisseuse Greta Gerwig (Lady Bird) wederom een feministische krachttoer af, die aan alle kanten bruist van de levenslust. De film is gebaseerd op het al meerdere keren verfilmde boek van Louisa May Alcott. Met o.a. Saoirse Ronan, Emma Watson en Meryl Streep.

In flashbacks toont ze de jeugd van de zussen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Samen voeren ze op zolder onbezorgd toneelstukjes op, totdat er brood op de plank moet komen. Voor een meisje betekent dat: slim trouwen. Jo ontsnapt naar New York, waar ze haar schrijfcarrière van de grond probeert te tillen. Gerwig maakte van Little Women een ontegenzeggelijk weelderige film, gemaakt met aandacht, visie en smaak. Het is een film die zowel uitgesproken als ingetogen is, zowel romantisch als aards. Die romantiek betreft daarbij niet eens zozeer de liefde, maar veeleer kunstenaarschap, ambitie, vriendschap, familiebanden, altruïsme en emancipatie.

De Volkskrant: ★★★★ Regisseur Greta Gerwig blijft trouw aan het boek van Louisa May Alcott, dat gaandeweg steeds meer mierzoete momenten kent. Gelukkig weten de acteurs, allen in topvorm, ook potentieel drakerige dialogen met vuur te brengen.

Duur: 135 min.

Kijkwijzer- 9Created with Sketch.
kijkwijzer-engCreated with Sketch.

Gegevens

Datum:
5 november 2021
Tijd:
20:30 - 22:45
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Bekijk de site van Locatie