Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Licorice Pizza | 2021 | Romantiek/Komedie

16 december 2022 : 20:30 - 22:45

€ 5,00

Alana Kane en Gary Valentine zijn twee vrienden die samen opgroeien in het zuiden van Californië en verliefd worden op elkaar. In Licorice Pizza zien we hoe de twee tieners navigeren door de uiterst veranderlijke zeventiger jaren en zich ontpoppen tot volwassenen met een bestaan van waarde. Terwijl Gary aan de weg timmert om een acteer- en regiecarrière te verwezenlijken, moet hij dit zien te combineren met zijn relatie met Alana, die niet precies weet wat ze met haar leven wil en onzeker is over hoe ze haar tijd indeelt.

Regisseur Paul Thomas Anderson gaat met Licorice Pizza terug naar zijn eigen jeugd; hij vernoemde de film naar een gelijknamige platenwinkel in seventies Californië waar hij met vrienden samenkwam om muziek te ontdekken. Zonder in pure nostalgie te vervallen, ontpopt Licorice Pizza zich tot een fantastische coming-of-age film – en Andersons luchtigste film tot nog toe – met glansrollen van debutanten Cooper Hoffman (zoon van Philip Seymour) en Alana Haim (een van de drie muzikale Haim-zussen).Optredens van Bradley Cooper (die een doodenge doch hilarische seksgod vertolkt) maken tevens dat er genoeg te lachen valt. Licorice Pizza is met vlagen aandoenlijk, dan weer absurdistisch, dan weer pijnlijk herkenbaar.

De Volkskrant ★★★★ “Ook in Licorice Pizza tracht regisseur Anderson weer iets van de Amerikaanse ziel bloot te leggen.” 

Filmtotaal ★★★★ “Lang is niet helemaal duidelijk welke kant de film opgaat of wat je kunt verwachten. Dat is voor een Hollywoodfilm van een beroemde regisseur verfrissend en verrassend.”

Het Parool “Anderson veroordeelt zijn personages niet, ook niet als ze aanwijsbaar ‘foute’ dingen doen. […] En juist dat maakt Licorice Pizza zo eindeloos intrigerend.”

Duur: 133 min.

kijkwijzer-12Created with Sketch.
kijkwijzer-groftaalgebruikCreated with Sketch.
kijkwijzer-discriminatieCreated with Sketch.

Gegevens

Datum:
16 december 2022
Tijd:
20:30 - 22:45
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Bekijk de site van Locatie