Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Joker | 2019 | Misdaad/Drama

11 december 2020 : 20:30 - 22:30

€ 5,00

Joker is een rauwe karakterstudie over Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham.  

Arthur Fleck is zijn hele leven zwaar depressief en teneergeslagen, maar lacht altijd vol overdaad. Arthur heeft namelijk een afwijking die hem bij elke vorm van emotie doet schateren van het lachen, gepast of ongepast. Daardoor voelt hij zich onbegrepen door zijn omgeving en het brengt hem continu in penibele situaties, waar hij meestal ook niet ongehavend uit komt. 

Het gaat slecht met Gotham en orde is ver te zoeken. Het is ook zeker niet veilig op straat. Het zit Arthur dan ook niet mee… Het enige wat hem staande houdt is het zorgen voor zijn zieke moeder en zijn werk als clown. Maar elke dag is zwaar en brengt alleen maar nieuwe tegenslagen. En wat is nou het werkelijke verhaal van zijn ouders? Langzaam ontdekt en herleeft Arthur zijn traumatische verleden. Talkshow-presentator Murray Franklin is echter zijn grote voorbeeld; een lichtpuntje in zijn leven. Samen met zijn moeder kijkt hij dat graag, maar als beeldmateriaal van Arthur’s optreden opeens onderdeel is van spot in de show van Franklin, knapt er iets bij Arthur en wordt zijn pad duisterder en steeds gewelddadiger. Als blijkt dat na de vele positieve reacties op zijn beelden hij door Franklin wordt uitgenodigd als volgende gast, stelt hij maar een eis; “kondig mij aan met dezelfde naam die je de vorige keer gebruikte”. Een introductie die leidt naar een pad die zijn gewelddadige weerga niet kent! Maar hij voelt geen wroeging meer. Hij voelt zich bevrijdt. “Let’s put on a happy face”, want Joker is geboren. 

Joker is een bijzonder sterke film over de persoonlijke strijd van een man met meerdere achterstanden in het leven. Het acteerwerk van Phoenix laat zien dat hij terecht het felbegeerde Oscar-beeldje eindelijk mocht ontvangen.

NRC – 4 sterren

“Wie Phoenix’ werk kent uit de arthousefilms waarin hij meestal te zien is, zal niet echt verbaasd zijn over zijn radicale portret in Joker. “

TROUW – 4 sterren

“Joaquin Phoenix, het moet gezegd, is fenomenaal als de eenzame Arthur Fleck die zijn kostje bij elkaar scharrelt door zichzelf als clown te verhuren. Phoenix draagt de film vrijwel in zijn eentje met een lijf dat zo mager is dat je zijn botten kunt tellen.”

Duur: 122 min.

kijkwijzer-16 Created with Sketch.
kijkwijzer-geweld Created with Sketch.
kijkwijzer-groftaalgebruik Created with Sketch.

Duur: ??? min.

kijkwijzer-AL Created with Sketch.
kijkwijzer-groftaalgebruik Created with Sketch.
kijkwijzer-seks Created with Sketch.
kijkwijzer-eng Created with Sketch.

Gegevens

Datum:
11 december 2020
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Site:
dendollywood.nl