Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Gunda | 2020 | Docu

20 mei 2022 : 20:30 - 22:00

€ 5,00

De meermaals onderscheiden Russische regisseur Victor Kossakovsky is vegetariër sinds zijn prille jeugd. Met vervult hij een langgekoesterde wens: een film maken over varkens.

Zonder commentaar of aanzwellende muziek, maar wel met als doel mensen empathie en ontzag voor dieren bij te brengen. Met bijrollen voor extatische koeien en een éénpotige kip ontstond dit in zwart-wit gefilmd eerbetoon aan het dierenbestaan. De kijker wordt ondergedompeld in het dagelijks leven op een idyllische boerderij, waar zeug Gunda en haar pasgeboren kroost invoelend zijn gefilmd op ooghoogte: de opstelling van speciale 360 gradencamera’s in de schuur van de varkens levert intieme en prachtig natuurlijke beelden op.

Langzaam maar zeker groeien de biggetjes op – totdat in de laatste tien minuten het sprookje wreed wordt verstoord door de onverbiddelijke werkelijkheid. De aanstekelijke beelden in dit minimalistisch en meditatief monument voor het imposante varken en haar biggen vormen een betoog dat geheel voor zichzelf spreekt.

Trouw “De Russische regisseur Victor Kossakovsky maakte met ‘Gunda’ een beeldschone film over een varken, en wist zelfs Joaquin Phoenix te verbluffen.”

CineMagazine ‘‘Gunda is een film die zowel inhoudelijk als artistiek sterk van de gebaande paden afwijkt.”

Duur: 93 min.

kijkwijzer-ALCreated with Sketch.

Gegevens

Datum:
20 mei 2022
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Bekijk de site van Locatie