Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet | 2017 | Familie

13 december 2020 : 15:00 - 16:30

€ 3,00

Plaats een levende mummiejongen in een oerhollandse setting, laat hem bevriend raken met een Nederlandse jongen en de verhaalmogelijkheden zijn eindeloos, zo bewijst de boekenreeks Dummie de Mummie van Tosca Menten. De serie kent al negen titels, maar daar blijft het vast niet bij. De verfilmingen, beginnend met de eerste in 2014, volgen de boeken op de voet en we zijn met ‘Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet al bij de derde aanbeland.

Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen.
Klaas ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort. Maar als Dummie’s schilderij van juffrouw Friek voor een groot bedrag verkocht wordt én hij een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek naar Egypte. Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden? Met een plan van meester Krabbel gaan Dummie en Goos op onderzoek uit. Maar de zoektocht zit vol gevaren en de beste vrienden lopen in een valstrik. Kan Klaas hen op tijd redden of blijven Dummie en Goos voor altijd gevangen?

Duur: 82 min.

kijkwijzer-AL Created with Sketch.

Gegevens

Datum:
13 december 2020
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
€ 3,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Site:
dendollywood.nl