Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Diego Maradona | GEANNULEERD

17 april 2020 : 20:30 - 22:30

€ 5,00

De documentaire wordt voorafgegaan door een inleiding van Arno Vermeulen. Arno Vermeulen is chef commentatoren bij NOS Sport. Hij is commentator en geregeld ‘duider’ in Nieuwsuur, NOS Studio Voetbal en op radio en internet. 

Arno_Vermeulen

De Britse regisseur Asif Kapadia maakte al furore met Senna (2010), over de Braziliaanse Formule 1-coureur Ayrton Senna, en Amy (2015), zijn met een Oscar bekroonde film over zangeres Amy Winehouse. In beide documentaires liet hij een schat aan archiefbeelden voor zich spreken, ondersteund door een ingenieuze geluidsband waarop naast filmmuziek fragmenten uit interviews te horen zijn.

Ook Diego Maradona is gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal  en schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.

Kapadia schotelt een geweldig verhaal voor, vol hoogtepunten (vooral in het veld) en ellende (verslaving en andere excessen). De montage van Chris King, Kapadia’s vaste editor, is briljant: zo meeslepend en enerverend zijn documentaires zelden. Ook voor wie het verhaal in grote lijnen al kent, is Diego Maradona een fantastische voetbalfilm.

Duur: 130 min.

kijkwijzer-12 Created with Sketch.
kijkwijzer-discriminatieCreated with Sketch.
kijkwijzer-groftaalgebruik Created with Sketch.

Gegevens

Datum:
17 april 2020
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Bekijk de site van Locatie