Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Close | 2022 | Drama

6 oktober 2023 : 20:30 - 21:45

€ 5,00

Vrienden voor het leven zijn het, al sinds hun kinderjaren. Léo en Rémi, twee sprieterige dertienjarigen, zijn onafscheidelijk, ze rennen door de bloemenvelden van Léo’s familie, slapen in hetzelfde bed en beleven een natuurlijke, spontane intimiteit, waarbij de borstkas van de een de ander tot kussen kan dienen.

Wanneer de twee naar de middelbare school gaan, wordt alles anders; de fysiek ontspannen omgang van de jongens met elkaar oogst afkeurende blikken. Als de meiden in de klas vragen of Léo en Rémi ‘een koppel’ zijn, begint Léo afstand te nemen. Rémi is in verwarring; heeft hij iets gedaan wat Léo heeft gekwetst?

Close is een coming-of-age-vertelling over de gevoeligheden van de puberteit en de manier waarop geldende mores grenzen stellen aan spontaan, natuurlijk gedrag. Aan welke verwachtingen moet een (jongens)vriendschap voldoen? Léo en Rémi komen tot de ontdekking dat wat voor hen gewoon is, bij anderen vragen oproept.

Lukas Dhont (Gent, 1991) kreeg voor zijn debuut Girl (2018) – over een jonge transvrouw – de Camera d’Or-prijs van het Cannes-filmfestival. Ook Close werd omarmd in Cannes: geselecteerd voor de Gouden Palm-competitie en toekenning van de Grand Prix, ex aequo met Stars At Noon van Française Claire.

Duur: 105 min.

kijkwijzer-12Created with Sketch.
kijkwijzer-engCreated with Sketch.
kijkwijzer-groftaalgebruikCreated with Sketch.

Gegevens

Datum:
6 oktober 2023
Tijd:
20:30 - 21:45
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Bekijk de site van Locatie