Laden Films

« Alle Films

  • Dit film is voorbij.

Buddy | 2018 | Docu

20 september 2019 : 20:30 - 22:00

€ 5,00

Deze film wordt ingeleid door schrijver, vlogger en ervaringsdeskundige Annemiek van Munster. Zij schreef de boeken “+23” en “Expeditie Ribbelroute”, is slechtziend en baasje van geleidehond Yoko 

De documentaire Buddy toont hoe zes viervoeters als mantelzorgers een onmisbare rol spelen in het leven van hun baasjes.

Een vriend die altijd bij je is, je onvoorwaardelijk steunt en geduld met je heeft. Iemand die je de vrijheid geeft om te kunnen gaan en staan waar je wilt zodat je zelfstandig kunt blijven wonen. Iemand die continu over je waakt, de ogen in je rug is en je wakker maakt als je nachtmerries hebt. Iemand van wie je vlinders in je buik krijgt. Dat zijn de rollen die honden voor hun baasjes vervullen in de documentaire Buddy van Heddy Honigmann. De baasjes hebben speciale behoeften als gevolg van bijvoorbeeld slechtziendheid, autisme of PTSS. Met veel toewijding vervullen de honden hun taak om in deze behoeften te voorzien. Hoe belangrijk een hond voor mensen kan zijn brengt Buddy overtuigend in beeld. De meeste viervoeters genieten van hun rol als mantelzorger en de vele knuffels waarmee dat gepaard gaat. Die ongebreidelde liefde en loyaliteit is hartverwarmend.

De pers over Buddy:

★★★★ 
“aan het eind van de film voel je je bevoorrecht, dat je in anderhalf uur deelgenoot mocht worden van zo veel bijzondere (honden)levens”
de Volkskrant

★★★★ 
“Buddy ontroert”
De Telegraaf

★★★★    
“ook als poezenmens val je voor zoveel hondenhartstocht”
Trouw

“prachtige documentaire over de band tussen de behoeftige mens en zijn dienende viervoeter” 
Het Parool

Duur: 86 min.

kijkwijzer-AL Created with Sketch.

Duur: 86 min.

kijkwijzer-AL Created with Sketch.

Gegevens

Datum:
20 september 2019
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€ 5,00

Locatie

Filmhuis Den Dollywood
Website:
dendollywood.nl